top of page

Reanimatie

Achtergrond
In Nederland worden per dag ruim 40 mensen getroffen door een hartstilstand. Dat is 15.000 mensen op jaarbasis. Slechts 10 tot 20% hiervan overleeft een hartstilstand. Door het juist toepassen van reanimatie en het gebruik van de AED stijgt de overlevingskans aanzienlijk.

Doel
Het doel van de cursus is om de cursist te trainen in het herkennen en behandelen van een hartstilstand en het toepassen van het gebruik van een AED.

 

Onderwerpen

  • Behandeling vitale functies.

  • Benadering van het bewusteloze slachtoffer, controle bewustzijn en ademhaling.

  • Reanimatie.

  • Techniek van de AED.

  • Toepassen van de AED.

 

Door wie
De cursus reanimatie en AED wordt gegeven door de Nederlandse Reanimatie Raad gecertificeerde instructeurs. Daarnaast zijn een aantal van onze instructeurs werkzaam als anesthesioloog.

Gewenste voorkennis
Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist.
 

 

Opleidingsduur en Programma
De totale cursus duurt 1 dagdeel. Tijdens deze praktijkgerichte cursus leert u hoe u iemand met een hartstilstand herkent, en vervolgens zo effectief mogelijk kunt helpen. Naast de theorie krijgt u een uitgebreide training op het gebied van hartmassage en beademing. Vervolgens krijgt u instructies over de werking en toepassing van de AED [Automatische Externe Defibrillator]. Met dit apparaat geeft u het slachtoffer een elektrische schok waarmee het hart weer op gang kan worden gebracht. Hiermee vergroot u de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.

Certificaat
De cursus wordt afgesloten met een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Kosten en Aanmelding
De kosten voor deze cursus bedragen € 75,- ex. BTW
 

bottom of page